Telakkakadun ja Hietalahdenrannan liikennejärjestelyt

Olen pyytänyt kaupunkia pikaisesti korjaamaan Telakkakadun remontin jälkeen muuttuneita liikennejärjestelyitä.

Telakkakadun sekä Punavuorenkadun ja Merimiehenkadun risteykset

Telakkakadun liikennejärjestelyt ovat muuttuneet katuremontin jälkeen.

Punavuorenkadulta ja Merimiehenkadulta on aikaisemminkin saanut kääntyä oikealle Telakkakadulle. Katuremontin myötä Telakkakadulle rakennettiin raitiotiekiskot sekä yhdensuuntaiset pyörätiet. Samalla Merimiehenkadulta ja Punavuorenkadulta kiellettiin kääntyminen vasemmalle ja poistettiin Telakkakadun etuajo-oikeus. Lisäksi Telakkakadun jalkakäytävästä tehtiin ns. korotettu, jolloin autot joutuvat ajamaan korotetun jalkakäytävän yli. Uudet liikennejärjestelyt aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita telakkakadulla erityisesti kevyen liikenteen kulkijoille.

Merimiehenkadun kulmauksessa liikenne tulee telakkakadulta merikorttelin takaa täysin näkymättömistä (ns. pimeästä kulmasta). Telakkakadulla ei ole varoitusmerkkejä Merimiehenkadun ja Punavuorenkadun etuajo-oikeuksista. Harva Telakkakadulla liikkuva edes tajuaa, että poikkikaduilta voisi tulla liikennettä, koska ko. risteyksen kohdalla on korotettu jalkakäytävä. Punavuorenkadulta kääntyvillä ei ole vastaavia näköesteitä Telakkakadun suuntaan. Lisäksi liikennesääntöjä rikotaan telakkakadulla jatkuvasti kääntymällä vasemmalle raitiotiekiskojen yli.

Alueen liikennejärjestelyt tulisi välittömästi tarkastella uudelleen. Telakkakadun liikenteelle tulee antaa etuajo-oikeus suhteessa Merimiehenkadulta ja Telakkakadulta tuleviin. Merimiehenkadun muuttamista umpikujaksi, ilman ajoyhteyttä Telakkakadulle, tulisi harkita.

Asialle on kiireesti tehtävä jotain, ennen kuin sattuu onnettomuuksia.

Hietalahdenrannan ja Mallaskadun risteyksen liikennevalojen ajoitus sekä ajo-ohjaus merkinnät

Pohjoisen suunnasta tullessa Hietalahdenrannassa käännytään vasemmalle Mallaskadulle kohti Uudenmaan tunnelia. Ko. risteyksen liikennevalojen ajastus on katuremontin jälkeen ollut asukkaiden näkökulmasta pielessä.

Useampi asukas on ottanut yhteyttä ja valittanut, että vasemmalle kääntymistä joutuu odottamaan huomattavasti pidempään kuin ennen remonttia. Yleensä siten, ettei risteyksessä liiku kukaan muukaan, koska muualle menijöitä ei ole.

Turha seisominen aiheuttaa lähitalojen asukkaille turhia melu- ja pakokaasuhaittoja.

Vasemmalle kääntyvien liikennevalojen vaihtumista tulee nopeuttaa. Jalankulkijoiden etusija onnistuu jo nyt erillisellä valojen tilauspainikkeella. Raitiovaunut voidaan asettaa etusijalle tunnistesignaalilla.

Samassa risteyksessä S-marketin ulosajoluiskasta tulisi katkoviivoilla merkitä katuun ajo-opasteet vasemmalle kääntyville. Nyt oikean ajoväylän hahmottaminen on hankalaa.

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn