Jo joutui suvi suloinen

Ihanaa, kesä on vihdoinkin kaupungissa. Raskaan koronavuoden jälkeen yhteiskunta on avautumassa. Kaupungilla on elämää ja kaikki näyttää hieman valoisemmalta. Kesäuutiset saavat hymyn huulilleni. Uimastadionilla kisattiin altaaseen ensimmäisenä pääsystä, säätiedotuksissa pohditaan juhannuksen säätä ja jäätelö uutuuksia testataan.

Aikaisemmin Helsinki tyhjeni kesäksi. Onneksi nykyisin tilanne on aivan toinen ja kaupunkimme palvelee läpi kesän. Kaupungissamme onkin useita upeita kesänviettopaikkoja. Uimastadion, Kumpulan maauimala ja Linnanmäki ovat avautuneet. Hietaniemen uimarannallakin on jo ensimmäiset auringonpalvojat nähty. Puistojumpat ja kesäkonsertit aktivoivat ja virkistävät meitä.

Varmana kesän merkkinä voidaan pitää myös katutöitä. Asukkaat tuskailevat ruuhkien kanssa. Tärkeää kesän remonteissa olisi varmistaa myös kevyen liikenteen sujuvat kiertoreitit. Autoliikenne ja kävelijät on yleensä huomioitu, mutta usein pyöräilijät on kokonaan unohdettu. Rakennuttajien ratkaisu kevyelle liikenteelle on ohjata pyöräilijät autoliikenteen sekaan. Tämä ei ole turvallinen vaihtoehto. Väliaikaiset tiejärjestelyt ovat yleensä kapeita, ja niissä on reunoilla jyrkkiä pudotuksia. Kesän remonteissa ongelma korostuu ja siihen tulisi kaupungin puuttua.

Jokaisella on omat kesäperinteensä. Osa haluaa maaseudun rauhaan, osa ulkomaille. Minulle kaupunki kesä urbaanissa Helsingissä on nautinto. Olen onnellinen hyönteisettömässä ympäristössä enkä kaipaa mökkitöitä. Rakastan istuskella Kaivopuistossa jäätelötötterön kanssa ja katsella ohi lipuvia veneitä, nautiskella piknikillä Suomenlinnassa tai Sinebrychoffin puistossa sekä lueskella kirjaa terassilla.

Vietän joka kesä muutaman viikon merellä veneillen. Veneily on rakas harrastus ja olen onnekas mahdollisuudestani. Aina paluu Helsinkiin on kuitenkin ihanaa. Kaupungissa minua odottaa kaikki ne palvelut, joita ilman merellä joutuu elämään. Helsingissä elämää ei tarvitse miettiä usean päivän päähän, vaan voi elää hetkessä. Ilmastoitu asunto ja oma parveke ovat mukava lisä. Kesä Helsingissä on ilo.

Lapset ja nuoret kirmasivat kesäloman viettoon viikonloppuna. Lasten nauru puistoissa ilahduttaa. Valitettavasti monella nuorella on ollut vaikeuksia löytää kesätöitä. Nuorille ensimmäinen työkokemus on elintärkeä. Muista ystävällinen hymy jäätelökojun tai toritiskin nuorelle työntekijälle.

Muistetaan vielä hetki nauttia kesästä turvallisesti. Syksyyn mennessä olemme toivottavasti saaneet kattavan rokotussuojan ja pandemia voi jäädä muistojen joukkoon. Aurinkoisen lämmintä kesää!

 

Kolumni on julkaistu alun perin Kamppi-Eira -lehdessä 8.6.2021.

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Facebook
Twitter
LinkedIn