Anna äänesi Rööperin helmille

Helsingin kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa osallistuvaan budjetointiin, OmaStadiin. Ideana on, että asukkaat voivat esittää ideoita oman asuinalueensa kehittämiseksi. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät ja kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset. Rahoitusta haetaan Rööperin kahden helmen Fredrikintorin ja Sinebrychoffin puiston kunnostamiseen.

Punavuoriseura on esittänyt Sinebrychoffin ulkoliikunta-aluetta ja istutusten lisäämistä. Puistoon kaivataan vapaasti käytössä oleva liikuntapaikka erityisesti kouluikäisten käyttöön. Kaikille avoimen ja erilaiset käyttäjät huomioivan liikuntapaikan luominen kannustaisi arkiaktiivisuuteen. Liikuntapaikka sijoitettaisiin siten, että puiston nykyiset liikuntamuodot säilyisivät. Tarkoituksena on monipuolistaa puiston käyttöä eri vuodenaikoina. Uudelle liikuntapaikalle tulisi kiipeilyteline apinatikkailla ja riipuntarenkailla, 2- tai 3-tasoinen rekki tai näiden yhdistelmä, tasapainopuomi sekä mahdollisesti myös 1-2 maatrampoliinia.

Lisäksi pieni kukka-allas kunnostettaisiin puiston historian mukaisesti kauniiksi istuskelu alueeksi. Puiden ja pensaiden juurille istutettaisiin kukkasipuleita ja perennoita. Leikkipuistoa piristettäisiin värikkäillä kärhöillä. Muutostöissä kunnioitettaisiin puiston historiallisia arvoja.

OmaStadissa on mahdollisuus äänestää myös Fredrikintorin ulkoasun kohentamisen puolesta. Kunnostamalla Fredrikintori saisi jälleen arvoisensa ilmeen. Torin epäsiisti ulkoasu ei houkuttele asukkaita viettämään aikaansa torilla. Torille on kaatunut puita, torin katukivetys on epätasainen ja haittaa kulkemista ja torin väriläiskänä toimivat roskikset. Ulkoasun parantaminen ei siis vaatisi suuria toimenpiteitä. Elävä tori tarvitsee asukkaita ja torimyyjät tarvitsevat asiakkaita. Viihtyisä tori houkuttelee molempia.

Historiallinen kaupunginosamme on jatkuvien muutosten kohteena. Telakkaranta on rakenteilla, Hietalahden allas aiotaan pilata täyttämällä ja vanhaa tekua ollaan muuttamassa hotelliksi. Kaupungin kuuluu kehittyä, mutta samalla kaupunki kaipaa suojelua. Rööperin identiteetin säilyminen on meidän kaikkien sydämen asia.

Sekä Sinebrychoffin puisto että Fredrikintori ovat kaupunginosamme keitaita. Molemmilla on keskeinen merkitys alueemme pitkässä historiassa. Pitämällä puisto ja tori elävinä lisäämme samalla kaupunginosamme viihtyisyyttä ja asukkaiden yhteisöllisyyttä. Kannattaa äänestää OmaStadissa puiston ja torin kunnostamisen puolesta. Tämän syksyn OmaStadi äänestyksessä voit äänestää 28.10 asti.

Taru Reinikainen

Punavuoriseuran varapuheenjohtaja

 

Kolumni on julkaistu alun perin Kamppi-Eira -lehden kuulumisia Punavuoresta palstalla 21.10.021.

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Facebook
Twitter
LinkedIn