Matkustamisen helppous

Julkisen liikenteen tulee olla saavutettava, sujuvaa ja edullista. Jos jokin ei näistä täyty valitsee kulkija helposti toisen kulkupelin. Helsingin Seudun Liikenne HSL käsitteli reilu viikko sitten esitystä koko seudun tasahinnoitteluun siirtymisestä. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että esimerkiksi Siuntiosta olisi päässyt Helsingin keskustaan samalla hinnalla kuin Punavuoresta. Esitys ei onneksi toteutunut, mutta äänestys asiasta olisi tiukka. En usko, etteikö asia vielä jonain päivänä palaisi pöydälle.

Kantakaupungissa on jo pitkään kipuiltu lippujen hintojen kanssa. Moni on kokenut ratikkalipun poistamisen epäoikeudenmukaisena lyhyitä matkoja kulkeville. Väitän yhden syyn sähköpotkulautojen suosion lisääntymiseen olleen osittain juuri HSL:n hinnoittelupolitiikka. Sähköpotkulaudalla on kätevästi päässyt kulkemaan ovelta ovelle, ja hinta on lyhyillä matkoilla jäänyt alle HSL:n kertalipun hinnan.

Toinen ongelma kantakaupungissa liikkuville on jatkuvat reittimuutokset tai uudistukset, kuten HSL asiaa kutsuu. Toivoisin pitkäjänteisyyttä reittisuunnitteluun. Kantakaupunkilaisten näkökulmasta reittejä tunnutaan suunnittelevan muiden lähtökohdista. Esimerkiksi pikaratikat eivät Helsingin kantakaupungin ahtaille ja mutkikkaille kaduille sovi, silti niitä halutaan kulkemisen nopeuttamiseksi muualle kaupunkiin.

Reittisuunnittelun olennaisena osana on pysäkit. Kantakaupungissa pysäkkejä on viime ainoina jälleen vähennetty. Perusteluna pysäkin poistamiselle käytetään yleensä vähäistä käyttäjämäärää asianomaiselle pysäkillä. Esimerkiksi kirurgin pysäkki poistettiin juuri tästä syystä. Pysäkkiä kuitenkin käyttävät esimerkiksi vanhukset ja liikkumisen apuvälineitä käyttävät henkilöt, joille pidempi kävelymatka voi olla mahdotonta. Näille muutamille käyttäjille 150–200 metrin lisä kävelymatka voi olla mahdoton.

Yksi ongelma on liikenteen sujuvuus. Kantakaupungissa erilaiset häiriöt esimerkiksi raitiovaunulla ovat jokapäiväisiä. Milloin ongelmana on sää, milloin kuljettajapula. Ongelmat ovat varmasti aivan todellisia. Ongelmat ovat kuitenkin muuttuneet enemmänkin normaaliolotilaksi sen sijaan että kyse olisi poikkeuksista. Jollen luota julkisen tulemiseen päästäkseni ajoissa sovittiin tapaamiseen tai lääkäriin, valitsen jonkin muun kulkupelin.

HSL:n talous on aidosti kuralla ja ymmärrän tarpeen hakea säästöjä. Ihmisten tulee kuitenkin kokea matkustaminen julkisella helpoksi, sujuvaksi ja kohtuuhintaiseksi. Muuten loputkin matkustajat kaikkoavat. Kokonaisuuden suunnittelu on ymmärrettävästi vaikeaa ja eri näkökulmia haastavaa sovitella yhteen. Asukkaiden kuulemista tulisi parantaa. Epämieluisatkin päätökset on helpompi hyväksyä, kun on kokemus kuulluksi tulemisesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa. Päätökset pitää pystyä perustelemaan avoimesti.

Kannustaminen julkisen liikenteen käyttämiseen ja sen tukeminen on tärkeää. Onneksi ainakaan vielä ei tasahinnoittelu mennyt läpi. Jään odottamaan seuraavia uudistuksia, niitä on varmasti tulossa.

Kolumni julkaistu alun perin Kamppi-Eira -lehdessä 13.4.2023.

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Facebook
Twitter
LinkedIn